Mi történik a zöldségekkel és gyümölcsökkel az előtt, hogy az asztalra kerülnének?
Enni mindenki szeret, és ahogy jön a jó idő, megyünk bele a nyárba, egyre többet kerül majd zöldség és gyümölcs az asztalra. Jó esetben ezek már a magyar mezőgazdaság termékei, kiváló minőségű, magas vitamin tartalmú, gusztusos termények, amiket nagyon szívesen fogyasztanak felnőttek és gyerekek egyaránt. Persze, télen is igyekszünk megfelelő rost- és vitamin bevitel céljából növényi eredetű tápanyagokat fogyasztani, de a téli, legtöbb esetben import felhozatal közel sem ér fel a nyári idényterményekhez sem ízben, sem pedig minőségben.
Sokan nem is tudják, milyen utat jár be a zöldség vagy éppen a gyümölcs, míg az asztalra kerül. Pedig ez a folyamat igazán hosszú és bonyolult is, emellett pedig igencsak érdekes. Már a termelő is egy rakás olyan folyamatot végez a terményekkel, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül.
Tudtad például, hogy a leszedett zöldség és gyümölcs nem csak szortírozáson és mosáson, de sokszor még polírozáson is átesik annak érdekében, hogy a vevők számára a lehető legvonzóbb legyen, és szívesen megvásárolják azt?
Arra viszont biztosan nem gondoltál még, ha csak nem vagy a mezőgazdasági folyamatokban jártas, hogy ezeket a folyamatokat nem közvetlenül emberek, hanem mostanság sokkal inkább gépek végzik el! Az ipari mennyiségű betakarítás már régóta gépesített módon zajlik Magyarországon is, hogy a gazdák egységnyi idő alatt a legoptimálisabb mennyiségű termést tudják betakarítani, és azt a legkiválóbb módon tudják továbbítani a piac felé. A szépen és egészségesen termelt növények sok ember keze munkáját és áldozatos befektetéseket is igényelnek, erről ne feledkezzünk meg akkor sem, mikor a polcok között mérgelődünk egy bevásárlóközpontban a zöldség és gyümölcs árakon.
Ami több kézen fut keresztül, azon többen akarnak hasznot húzni, ez egy kereskedelmi alaptétel. Mit tehet tehát a kisember, aki jó minőségű zöldséget és gyümölcsöt szeretne fogyasztani, de mégsem szeretné erre a gatyáját is rákölteni? Nos, a legjobb, ha nem a multinacionális cégek kínálatából válogat, hanem közvetlenül a magyar termelőtől, kereskedőtől vásárolja meg termékét. Ha így tesz, több legyet is üt egy csapásra, hiszen biztos forrásból vásárol kiváló minőségű terményt, támogatja a magyar piacot és elősegíti, hogy a gazdaság malmai nagyobb ütemben őröljenek tovább.
De hol találni meg ezeket a magyar vállalkozásokat?
Manapság, mint mindent, az interneten a termelőket és magyar kis- és nagykereskedőket is fel lehet lelni. Bár nem tradicionális módja a zöldség és gyümölcs vásárlásnak az online módszer, mégis jól működő és bevált, így bátran ajánljuk mindenki figyelmébe.
De legyen szó akár online, vagy fizikai zöldséges kisvállalkozásról, a legfontosabb még mindig az, hogy honnan szerzi be az árut, amit nekünk fog értékesíteni. Nos, kedves zöldségesek, válasszunk nagy múltú, megbízható céget, mint például a Krimzon Kft, mely 25 éves értékesítési múlttal rendelkezik, így a termékek minőségében biztosan nem fogunk csalódni.
Abból adódóan, hogy ez a vállalkozás a mezőgazdaság talaján több tíz évig egyenes háttal meg tudott állni, sőt, még fejlődni is tudott, garanciául szolgál forgalmazott termékeik következetesen kiemelkedő minőségére.
Ha kisebb tételben, ha nagy tételben van szükségünk változatos zöldség és gyümölcsfelhozatalra, nem kell tovább gondolkodni vagy keresni, a krimzon.eu webshopjában megtaláltuk a legjobb és legbiztosabb lelőhelyet. Továbbá kínálatukban zöldség és gyümölcs feldolgozóipari kis és nagy-gépeket is találni, így mindenképpen érdemes választékjaikat alaposan áttekinteni!
www.krimzon.eu