Blog hírek. Vállalkozások, hírek, cikkek, interjúk

Hogyan viselkednek a szalonok a koronavírus megjelenését követően?

Hogyan viselkednek a szalonok a koronavírus megjelenését követően?

Nincs több szép haj, köröm vagy láb:

Egyre kevesebb szalon marad nyitva!

kati-szalon-koronavirus-cikk.png

Ahogy a nyilvánosság egyre inkább aggódik a koronavírus miatt, sok szalon (szépségszalon, pedikűr, manikűr, kozmetika, műkörmös, fodrászat, stb;) lépéseket tesz annak érdekében, hogy megnyugtassa vendégeit a proaktív lépésekről, amelyeket mindennap tesznek az alkalmazottak és az ügyfelek biztonsága érdekében. Mások az út felé néznek, és elkezdenek terveket készíteni a gazdasági hatásokról, amelyeket az ügyfelek törlése vagy kényszerű bezárása okozhat.

A Budapesti Kati Szalon szalon közleményt küldött a vendégeknek, nyilatkoztatva háláját a vendégek által elhelyezett bizalomért, és tájékoztatva őket a közelmúltban tett lépéseikről. Olvasható:

"Vendégeim biztonsága a legfontosabb prioritás. Ezért szeretnélek biztosítani Téged, hogy mindenki egészségének és biztonságának védelme érdekében a Kati szalon a Korona vírus terjedése miatt ideiglenesen zárva tart!"

A kozmetikusok, a fodrászok és a körömszalonok, pedikűrösök rajta vannak a COVID-19 világjárvány által sújtott veszélyes üzletek listáján. Például a fodrászatban és kozmetikákban az ügyfelek nagyszámú visszaesése tapasztalható, mivel az emberek elkerülik a szoros kapcsolatot másokkal.

Míg sok szalon attól tart, hogy a jövedelem elveszik, az Állam inkább a munkavállalók egészségével foglalkozik.

A Kreatív Inas több szépségszalon tulajdonosaival és vezetőivel beszélt arról, hogy a koronavírus kitörése hogyan befolyásolta üzletüket - amely a manikűrösök, pedikűrösök, fodrászok, kozmetikusok és az ügyfelek fizikai kapcsolatán alapszik. 

A koronavírus globális recessziót fog okozni?  Még mindig nem tudjuk

A gazdasági hatás mélységének vagy tartósságának függ a koronavírus terjedésétől és attól, hogy a kormány miként kezeli a kitörést. Jelen álláspont szerint a koronavírus elterjedésének megakadályozása érdekében a szakértők azt javasolják, hogy ideiglenesen zárja be szépség szolgáltatással foglalkozó vállalkozásának "kapuit". Általában a kirándulás a fodrászat vagy a köröm szalon látogatása egy kellemes, pihentető módszer a kikapcsolódásra. A koronavírus korában azonban, ahol az ország egész területén éttermek és sok kiskereskedelmi üzlet együtt átmenetileg bezártak, az érintett fogyasztók azon gondolkodnak, vajon érdemes-e bezárniuk manikűr, pedikűr szalonjukat, kozmetikájukat vagy fodrászüzletüket. 

Röviden: igen, kellene.

Egyetem Orvosi Központjának fertőző betegségek osztálya elmondta hogy a szépségápolási vállalkozásoknak fontolóra kell venniük, hogy érdemes-e egy napi több ember által látogatott helyen tartózkodnia.

"Mivel a COVID-19 gyorsan elterjed az országban, azt javasolja, hogy halaszd el a hajra vagy körömre való idődet . Mindenkinek meg kell tennie mindent, amit megtehet a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében".

Az emberek fertőzöttek és fertőzőek lehetnek, anélkül, hogy bármiféle tünet lenne, így az idő eltöltése egy olyan forgalomban, mint a szalon, potenciálisan veszélyes lehet.

"Ezen túlmenően a vírus jelentős károkat okozhat, ideértve az idősebb felnőttek és a gyengült immunrendszerrel vagy krónikus egészségügyi problémákkal küzdő személyek esetében. A társadalmi távolodásnak nevezett részvétel valóban hozzájárulhat a fertőzés terjedésének lelassításához és megakadályozhatja a közösség kiszolgáltatott tagjait súlyosan megbetegedni.

A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központ-ok azt javasolják, hogy a vírus terjedésének megakadályozása érdekében minden embernek 2 méter távolságban álljanak egymástól. Mivel a körömszalonok, pedikűrösök, fodrászok, kozmetikusok közeli és személyes kapcsolatban állnak ügyfeleikkel, ez szükségtelen kockázatot jelenthet.

A koronavírus elterjedésével az országban sok szalon szigorú és felelősségteljes döntést hozott az ideiglenes bezárásról.

A hét elején a népszerű budapesti pedikűr szalon, Kati Szalon bejelentette, hogy ideiglenesen bezárja szalonját.

"Őszintén hiszem, hogy vendégeim egészségét és biztonságát illetően a legjobb döntés volt a társadalmi felelősségvállalás mellett, hogy megpróbálok segítséget nyújtani a vírus terjedésének megakadályozásában." - mondta B.B.Katalin.

-Mint mindannyian látjuk, a dolgok óránként és gyorsan változnak. Tíz nappal ezelőtt úgy éreztem, hogy ez biztonságos a szalonba menni- mondta. "Ugyanakkor tudjuk, hogy a vírus nagyon könnyen terjedhet érintkezés révén, és a tünetek nem jelennek meg több napig."

"Nem érdemes valakit tudatosan becsalogatni, vagy a vírust még tovább terjeszteni" - mondta. "Ha egy nyitott szalont lát, akkor ez nem ad okot arra, hogy bemenjen; engedjék meg nekik, hogy bezárjon!"

Az egészségügyi forrás orvosi vezetője azt javasolja, hogy a vírus terjedésének korlátozása érdekében maradjon otthon.

A koronavírus miatt akkor le kellene mondanom az időpontomat?

Számos szalon bonyolult döntést hoz a bezárásáról, mivel koronavírus helyzet alakult ki. A szalonok többsége már úgy döntött, hogy az ügyfelek és a csapat tagjai egészségét és biztonságát kiemeli, és szeretnének gondoskodni arról, hogy mindannyian vigyázzunk egymásra ebben a nehéz időben.

Sok szalon különböző írásokkal tájékoztatják vendégeiket:

Szalonunk mindig elsődleges prioritásunk lesz, és úgy gondoljuk, hogy ez az elővigyázatossági lépés a legjobb cselekvési módszer minden résztvevő számára.

Gazdaság tekintetében, amennyiben minden szalon felelősség tudatosan kezeli a kialakult helyzetet és ideiglenesen zárva tart, nem fogja elveszteni kialakult ügyfeleit, hiszen ezen vendégek is maguktól mondják vissza az elmondások alapján a lefoglalt időpontokat.

Természetesen anyagilag sajnos minden vállalkozót érinti a kialakult helyzet, ellenben döntenünk kell! Megéri kockáztatni önmagunk és családtagjaink egészségét?

Több vendég megkérdezését követően egyértelműen kimondható: A vendégek nem tartják helyesnek a szalonok nyitva-tartását a vírus terjedésének idejében és meg van a véleményük azon szalonokról, akik fittyet hányva a fertőzés veszélyre, nyitva maradnak.

Cikk: Kreatív Inas

Hogyan viselkednek a szalonok a koronavírus megjelenését követően? Tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://bloghirek.blog.hu/api/trackback/id/tr7315534424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása