2020. ápr 29.

Ózon tisztítás igazából nagyon káros!

írta: Kreatív Inas
Ózon tisztítás igazából nagyon káros!

Webbeteg cikk

Miért káros igazából az ózon tisztítás?

...csak óvatosan!

 nevtelen_terv.png

Idézet/cik: https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/16268/a-haztartasban-elofordulo-ozon-veszelyei

Ebben az áttekintésben az otthonunkban előforduló ózongáz lehetséges veszélyeit vesszük sorra.

A háztartásokban tisztítási, légfertőtlenítési, egészség-megőrzési szándékkal alkalmaznak olyan eszközöket, amelyek ózongázt bocsátanak ki magukból (Ózon tisztítás). Ennek a gáznak a szervezetre gyakorolt hatása veszélyes lehet mind emberek, mind háziállatok számára, ha sokáig és komolyabb koncentrátumban vannak kitéve a belégzésének. Kevesen képesek megérezni a már veszélyes mennyiségű ózon illatát a levegőben. Ha 24 órán át lélegzünk be olyan levegőt, melyben az ózon koncentrációja meghaladja a 0,05 ppm-et - tehát a millió egységben 0,05 egység ózon sűrűséget – az alábbi tüneteket tapasztalhatjuk: Tüdő irritáció, vagy fertőzés Légzési nehézségek, köhögés, zihálás Maradandó tüdőkárosodás Asztma kiújulása Nagyobb esély tüdőbetegségek kialakulására Csökkent légzéskapacitás Hirdetés Sokan használnak ózont, azért hogy megszabaduljanak a penésztől otthonukban. Amellett, hogy ez nagyon veszélyes, elég nehéz megfelelő koncentrátumban, megfelelő ideig ózonnal elárasztani a házat. Ha véletlenül mégis sikerülne az összes penész spórát elpusztítani otthonunkban, még így is van rá esély bizonyos penészfajoknál, hogy allergén vagy mérgező maradványok maradnak a házban az eljárás után. Egy halott penészspóra ugyan már képtelen a növekedésre, de még ugyanúgy belélegezhető. Sokan ózon alapú légtisztítókat használnak az otthonukban. Az ózon bizonyos esetekben megfelelő segítség, de ne tévesszük szem elől, hogy erős oxidáns, így a házban található eszközök hamarabb oxidálódhatnak az ózon miatt. Az ózon használata miatt ráadásul megnövekedhet a ház légterében a szubmikron részecskék száma, ami szintén légúti problémákhoz vezethet. Sok légtisztító készülék van a piacon, és a legtöbbjük nem bocsát ki veszélyes mennyiségű ózont, de néhány körülmény megnövelheti a kockázatot. Egy vizsgálat során egy nagy termekbe kifejlesztett légtisztítót helyeztek el egy kisebb, 32 négyzetméteres szobában és a legmagasabb fokozaton alkalmazták. Az ózonkoncentráció nagyon gyorsan a megengedett határ tízszeresére nőtt. Más kutatások rámutattak, hogy az is fontos, a helyiségek ajtóit milyen gyakran nyitják és zárják, és milyen rendszeresen szellőztetnek az otthonban. Az ózont kibocsátó légtisztítók esetében általános szabályként kijelenthetjük, hogy a legegészségesebb, ha a szagok forrását távolítjuk el, és csak alacsony fokozaton használjuk az eszközt, a termékleírásban ajánlott méretű helységben.

Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/16268/a-haztartasban-elofordulo-ozon-veszelyei

 

DR. CLEANER? (www.dr-cleaner.hu)

dr_cleaner_fertotlenitesi_technologia.jpg

Ellenben vannak sokkal tudatosabb és hatékonyabb megoldások is a penész, baktrérium, vírus megszüntetésére.

Egy magyarországi vállalkozás kínálatában szereplő DR.CLEANER technológia, amely egy speciálisan összeállított vegyi anyagot mikronokra porlasztva juttatja az adott helységbe.

Számos hivatalos engedéllyel és tanúsítvánnyal rendelkezik a technológia, amely igen hatékonynak bizonyul.

Antimikrobiális spektrum: baktericid, fungicid, virucid

 

Minősítés, veszélyjel: Nem veszélyes minősítésű, nem jelölésköteles technológia!
A virucid hatást az EN 14476,
a fungicid hatást az EN 1650,
a baktericid hatást az EN 1656 és az EN 1276,
továbbá a yeasticid hatást az EN 1657 szabvány tanúsítja
A DR. CLEANER disinfection technology színtelen, pH 3 értékű, enyhén savas hatású, klórszagú folyadék, ami nátrium-hipoklorit, hidrogén-peroxid, klór-dioxid és ózon hatóanyagot tartalmaz. A hatóanyagok modern, elektrokémiai eljárás után magas redoxpotenciálú anyagokká változnak, így a a termék fizikai úton semmisíti meg a baktériumokat, gombákat és a vírusokat.
MOST A FENTIEK ALAPJÁN ÉRDEMES MINDENKINEK ALAPOSABBAN UTÁNA NÉZNI, MELYIK LEHET A LEGJOBB MEGOLDÁS
Szólj hozzá

virus fertőzés gomba baktérium vírusírtás fertőtlenítés káros ózon drcleaner dr cleaner